Matrassen

Het beste matras

Het beste matras

Helaas bestaat er niet zoiets als een ultiem matras welke geschikt is voor iedere slaaphouding en lichaamsbouw. Elk mens is uniek en verschillende soorten matrassen hebben ook verschillende specifieke eigenschappen. Wij helpen graag bij het maken van de juiste keuze door het plaatsen van testresultaten en vergelijkingen. Blijf ook altijd zelf kritisch.


Tip: Zie je een matras waar je interesse naar uitgaat? Check ook online de reviews en controleer of de reviews zijn geverifieerd. Geverifieerde reviews worden automatisch verzonden bij bestelling en dat betekent dat iedere klant een review uitnodiging ontvangt ongeacht of ze tevreden of ontevreden zijn.

Slapen.com test zoveel mogelijk matrassen zelf. Echter schrijven wij ook op basis van online onderzoek naar de verschillende merken en modellen. Zo houden wij ook testresultaten van andere vergelijkingssites in de gaten en bekijken wij die met een kritisch oog. Een goed voorbeeld is de vooraanstaande rankings site van de Consumentenbond. Zij hebben tot nu toe al 69 matrassen getest op lichaamsondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid. Wat ze hier echter niet bij zeggen is dat meer dan de helft van de puntentelling in de ranking van de consumentenbond bestaat uit de prijs van het matras. Zo komen matrassen als het Emma matras en het Lidl matras (Meradiso) als beste matras uit de ranking op de site van de consumentenbond, waarbij dan de vraag is of dit nu echt een passende test is geweest voor het uitzoeken van het beste matras.

Het beste matras, voor jou.

Nu blijft natuurlijk de vraag, wat is dan het beste matras? In de praktijk kunnen meerdere matrassen worden bestempeld als het beste matras. Je kan namelijk onderscheid maken in het beste matras op het gebied van prijs/kwaliteit verhouding, maar ook in het beste matras voor rug en buikslapers en het beste matras voor lichte of juist zware zijslapers. We moeten namelijk op zoek naar een matras die het beste bij jou past! Dit is een matras die past bij jouw voorkeuren, afgestemd op jouw lichaamsgewicht en lengte. Waar de een ervan houdt om lekker in het matras te zakken, past dit misschien helemaal niet bij de ander. Toch zijn er ook matrassen met meerdere hardheden die het online heel erg goed doen, waarvan we kunnen concluderen dat een groot publiek erg tevreden is en dus kan worden gezien als het ‘’beste matras’’. Een goed voorbeeld hiervan is het Stellar matras van Morningstar Sleeps.

Soorten matrassen

Er zijn veel verschillende soorten matrassen en het onderscheid zit hem in het gebruik van de verschillende materialen.
Koudschuim matrassen
Pocketveringmatrassen
Traagschuim Matrassen
– Latex matrassen
– Gel Schuim matrassen
Nou worden de beste matrassen nooit gemaakt van een materiaal soort. Er is vrijwel altijd een combinatie tussen steun en comfortlagen. Koudschuim wordt bijvoorbeeld gecombineerd met traagschuim en ook pocketveer matrassen gaan nooit zonder de combinatie met een bepaald schuimsoort. Een bekende vraag is of je beter een pocketveer matras of koudschuim matras kan kiezen. Echter zijn beide matras soorten in verschillende variaties en hardheden verkrijgbaar. Daarom adviseren wij per slaaphouding en lichaamsgewicht het beste matras ongeacht of het om een pocketveer matras of schuim matras gaat. Je kan dan altijd zelf nog kiezen welk materiaal gebruik jouw voorkeur heeft.

Het beste matras voor een rugslaper

Als je op je rug slaapt is de druk van je lichaam op het matras goed verdeeld. Het beste matras voor een rugslaper is daarom relatief stevig. Belangrijk is wel dat je lichaam zijn natuurlijk vormen kan behouden. Een te stevig matras is daarom ook niet gezond. 

Aanbevolen matrassen voor rugslapers 

De M-line Cool Motion 5 haalt de ondersteuning uit de onderste laag welke is gemaakt met pocketveren, die de grote contouren van het lichaam goed ondersteunen. Je krijgt een extra goede opvulling/ondersteuning in de rug. De bovenste laag van dit M line matras is van traagschuim gemaakt. Deze laag zorgt voor drukverdeling en een goede opvulling in de rug. Zo is de lighouding in balans en  kan je rug helemaal ontspannen. 

Een ander matras dat wordt geprezen onder rug en buikslaper is het Morningstar Sleeps Stellar matras. Dit matras is een stuk voordeliger als de M-line Cool motion 5, maar de opbouw van schuimlagen blijkt ideaal voor mensen die graag slapen op hun rug. Ook dit matras heeft een stevige kern, die het lichaam voorziet van de juiste odnersteuning en maakt daarnaast gebruik van 2 comfortlagen die zorgen voor perfecte drukverdeling en ventilatie.

 

Het beste matras voor een zijslaper

Zijslapers hebben een matras nodig met voldoende ruimte voor de schouders en de heupen, waarbij de ruggenwervels in een rechte lijn blijven liggen. Het is dus uitermate belangrijk dat het matras beschikt over verschillende zones die dit mogelijk maken en voorkomen dat je snel last krijgt van je heupen en schouders. Daarvoor is het nodige comfort ook niet onbelangrijk. Op basis hiervan vinden wij dat de volgende modellen voor zijslapers classificeren als het beste matras.

Aanbevolen matras 

Het Hypnia Wellness supreme matras komt op basis van reviews online en geplaatste testresultaten bij de betrouwbare matras test bedrijven, als beste uit de bus. Het matras beschikt over zowel een traagschuim als latex laag en heeft een kern van pocketveren om de verschillende zones te creëren. We willen dit matras in de toekomst graag zelf testen om met meer zekerheid achter deze keuze te staan. 

Meer fan van een koudschuimmatras in plaats van latex en pocketveren? Dan adviseren wij wederom de Morningstar Sleeps Stellar. Het matras beschikt ook over 7 steunzones die zijn gecreëerd door een lasergesneden patroon van sterren in de steunlaag van het matras. Het is wel zo dat dit matras relatief stevig is. Het wordt daarom pas het beste matras voor zijslapers vanaf een lichaamsgewicht van 70 kg of meer.

Het beste matras voor een buikslaper

Op de buik slapen is over het algemeen niet heel goed voor het lichaam. Maar vooral voor de buikslaper is een goed matras belangrijk. Buikslapers hebben het meeste baat bij een relatief stevig matras. Je moet namelijk niet een doorbuigend matras hebben, waarbij de rug inzakt. Dit zorgt namelijk voor spanning op de onderrug en in de nek en dit zorgt voor rug en nekklachten. Het beste matras voor buikslapers heeft bovendien een goede ventilatie in de toplaag van het matras.

Aanbevolen matras

Uit diverse reviews en matras vergelijkingssites blijkt dat het Emma O2 matras een hard matras is, welke geschikt is voor buikslapers. Over het algemeen is Emma niet de eerste keus. Dit heeft vooral te maken met de verschillende berichten dat het bedrijf zou hebben ingeleverd op kwaliteit, om toch voor dezelfde prijs te kunnen blijven verkopen. Daarbij zijn de berichten over de service absoluut niet goed. 

Veel gestelde vragen

Wat is het beste matras?

Dat is voor iedereen anders, omdat ook ieder lichaam anders is. Een lichaam heeft ondersteuning op de juiste plekken nodig, maar dat is bij iedere slaaphouding ook anders. Daarbij is lichaamsgewicht ook van belang, een zwaarder lichaam zal dieper in het matras zakken en sterkere ondersteuning benodigd hebben dan een lichter lichaam.

Welk matras past bij mij?

Iedereen heeft een andere slaaphouding en andere lichaamsbouw, waardoor het goed is om na te gaan welk matras bij jou past. Er is geen standaard matras die bij iedereen past en daarom zijn er ook zoveel matrassen op de markt aanwezig. Probeer jezelf goed in te lezen over wat past bij jouw lichaamsgewicht en slaaphouding.

Hoe weet ik online of een matras goed is?

Ga goed reviews na over het product en over het bedrijf. Let hierbij ook goed op of het geverifieerde reviews zijn of niet. Deze geven aan of het een geverifieerde koper is of niet. Het is ook handig om te weten of je kan proefslapen en wat het retourbeleid is. Soms mag je namelijk alleen een product ruilen en niet alleen terugsturen.

Populaire berichten