Baby’s en slaap

Slaap is belangrijk voor de ontwikkeling van een baby. Binnen dit dossier gaan we dieper in op slaap bij baby’s.

Slaapschema voor baby’s

Slapen is belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van een baby. Toch slaapt niet iedere baby evenveel en even lang. Wel is er een slaapschema voor baby’s.

Slaapschema voor een baby >>


Baby slaapt te veel

Een vaak gehoorde vraag van ouders, is of een baby naast te weinig slapen ook te veel kan slapen. Is te veel slaap nadelig voor de ontwikkeling van een baby?

Meer informatie over te veel slaap bij een baby >>


Hoeveel slaap heeft een baby nodig?

De slaapwensen van baby’s veranderen voortdurend. De eerste paar weken na de geboorte zijn vaak het moeilijkst voor de kersverse ouders. De baby wordt middenin de nacht wakker omdat hij/zij graag eten of melk wil. Maar na een tijdje verandert het slaapritme. Daarmee verandert ook de slaapbehoefte van de baby. De eerste paar weken slaapt een baby het grootste deel van de dag, maar na een paar maanden neemt dat af.

Slaapschema voor een baby >>


Baby wil niet slapen

Niet iedere baby slaapt even veel. Dat hoeft daarom niet meteen een probleem te zijn. Voor sommige ouders is het laten slapen van hun kind iedere dag opnieuw een strijd. Als een baby onvoldoende slaapt, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het kind.

Baby wil niet slapen >>


Populaire berichten